Skip to content Skip to footer

ADEMWERK

Ontdek de kracht van ademhaling voor heling en transformatie

Jouw ademhaling weerspiegelt hoe je leeft. Vaak ademen we oppervlakkig en onbewust, wat zich kan uiten in zowel fysieke als mentale klachten, zoals verminderde energie, rusteloosheid, neerslachtigheid en een gevoel van gripverlies op je leven. Het is een teken van onbalans. Als ademcoach help ik je om weer vol, diep en in een natuurlijke flow te ademen.

Onder mijn begeleiding nodig ik je uit om diep verborgen oude wonden en geblokkeerde energie laag voor laag los te laten. Het vraagt moed, vertrouwen en doorzettingsvermogen om te ademen door alles wat naar de oppervlakte komt. Uit ervaring blijkt dat deelnemers meer innerlijke rust, levensenergie, helderheid en een diep vertrouwen in het leven ervaren.

Wat is ademwerk?

In het Westen benutten we slechts zo’n 30% van onze longcapaciteit. Ik leer je weer volledig te ademen en de ademhaling te verbinden. Hierdoor krijgt je lichaam meer zuurstof, wat je energieniveau verhoogt en je cellen laat bruisen van leven. Deze ademhalingstechniek opent voorheen beperkte ademruimtes en biedt inzicht in belemmerende patronen. Via ademhalingstechnieken kun je deze patronen loslaten en een hernieuwd gevoel van vrijheid ervaren.

Hoe verloopt een sessie?

Een ademsessie begint met een ontspannen gesprek onder het genot van een kopje thee. We bespreken je huidige situatie, achtergrond en je fysieke, mentale en emotionele gezondheid. Ik leg de ademtechniek uit en beantwoord al je vragen. Tijdens de intake bepalen we jouw intentie, wat wil je bereiken? Deze intentie vormt de leidraad voor de sessie en begeleidt je door het proces.

Het eerste half uur is het actieve gedeelte van de sessie, waarbij je bewust aanwezig blijft en voelt wat er gebeurt. De drie-eenheid van Adem, Aandacht en Intentie stelt transformatie in werking. Opgeslagen, geblokkeerde energie op celniveau kan worden vrijgegeven en losgelaten, met toepassing van drukpunten op het lichaam. Vervolgens volgt de ontspanningsfase, waarin dat wat naar de oppervlakte is gekomen de kans krijgt om te integreren. Deelnemers ervaren vaak gevoelens van bevrijding, vreugde, opluchting en verwondering.

Ter afsluiting is er ruimte om te bespreken wat je hebt ervaren. Een individuele ademsessie duurt in totaal 1,5 tot 2 uur. Dit proces geeft je stap voor stap de regie over je leven terug, waardoor speelsheid, creativiteit en levensvreugde vrijelijk kunnen stromen.

Is ademwerk geschikt voor jou?

Ademwerk heeft helende effecten op verschillende niveaus. Het biedt je de mogelijkheid om negatieve overtuigingen, zelfoordelen en vastzittende emoties en blokkades los te laten. Als je verlangt naar een vol en gebalanceerd leven, openheid van je hart en innerlijke vrijheid, dan is ademwerk zeker iets voor jou.

Ademwerk kan helpen bij:

 • Emotionele blokkades
 • Traumatische ervaringen
 • Onzekerheid en minderwaardigheidsgevoelens
 • Stress en angst, zoals faalangst en gebrek aan zelfvertrouwen
 • Neerslachtigheid en futloosheid
 • Onverwerkte boosheid en het uiten van onderdrukte emoties
 • Relatieproblemen en het herontdekken van levensgenot

Let op: Ademwerk is intensief en niet geschikt voor iedereen. Enkele contra-indicaties zijn onder andere hartziektes, angina pectoris, zwangerschap, epilepsie, glaucoom, ernstige astmatische aandoeningen, psychoses, borderline, schizofrenie, meervoudige persoonlijkheidsstoornis en bepaalde organische afwijkingen en ziektes.

Ademwerk heeft een diepgaand effect op drie niveaus van bewustzijn: lichamelijk, mentaal/emotioneel en spiritueel.

Lichamelijk bewustzijn

Door diep en bewust te ademen, breng je meer zuurstof en energie in je lichaam, waardoor energie vrij kan stromen en het zelfherstellend vermogen wordt geactiveerd. Je doorbreekt vastgeroeste ademhalingspatronen, ademt de overvloed van het leven in en gaat buiten je comfortzone.

Mentaal/emotioneel bewustzijn

Tijdens een ademsessie ruim je mentale overtuigingen en emotionele blokkades op. Onbewuste processen komen naar de oppervlakte, zoals oude, onderdrukte emoties, negatieve overtuigingen en vergeten herinneringen. Door deze oude wonden te helen en los te laten, bereik je mentale helderheid en emotioneel evenwicht.

Spiritueel bewustzijn

In dit stadium kom je in contact met je ware essentie. Je herstelt de verbinding met je diepere zelf, je hogere bewustzijn, en komt in een diepe meditatieve staat waarin inzichten en ingevingen zich kunnen openbaren.

Als je meer vragen hebt of geïnteresseerd bent in ademwerk, aarzel dan niet om contact op te nemen voor meer informatie en begeleiding.

Veelgestelde vragen

Ademwerk, bekend als ‘Breathwork’, is een krachtig proces van heling en transformatie. Het ondersteunt bij het loslaten van oude energieën, patronen, conditioneringen, negatieve gedachten en emoties. Diepe ademhaling brengt je in een veranderde bewustzijnsstaat, waarbij het zelfhelend vermogen van je lichaam wordt geactiveerd. Onverwerkte trauma’s en emoties kunnen naar de oppervlakte komen en genezen.

Diepe ademhaling biedt tal van voordelen, waaronder het loslaten van spanning, het ervaren van meer liefde, vrede en eenheid, genezing van trauma’s en lichamelijke aandoeningen, verbeterde aandacht en concentratie, emotionele regulatie, vitaliteit, verbeterde sportprestaties, betere seksualiteit, pijnmanagement, meer energie, loslaten van negatieve overtuigingen en dieper contact met jezelf. Sommigen vergelijken één ademsessie zelfs met 9 maanden psychotherapie.

In principe is ademwerk voor elk mens geschikt en heilzaam, zolang jouw fysieke en mentale gezondheid dit toelaat. Ademwerk wordt niet aanbevolen voor mensen met bepaalde gezondheidsaandoeningen, waaronder hartaandoeningen, glaucoom, epilepsie, ernstige depressie met medicatie en suïcidale neigingen, psychische aandoeningen zoals schizofrenie of (aanleg voor) psychosen. Zwangere vrouwen wordt geadviseerd om ademwerk te vermijden in bepaalde trimesters. Informeer hiervoor naar de mogelijkheden.

Voorbereiding op een ademsessie omvat het formuleren van je intentie, het vermijden van zware maaltijden vooraf, het dragen van comfortabele kleding en het vermijden van alcohol en drugs in de dagen rond de sessie. Het meenemen van een schrijfboekje om je ervaringen op te schrijven kan ook nuttig zijn, evenals het vrijmaken van tijd voor rust en integratie na de sessie.

Een ademsessie omvat een intake waarin we je intentie en thema bespreken. Tijdens de sessie lig je comfortabel op een matras onder een dekentje, terwijl ik je intuïtief begeleid in je ademhaling. De ademsessie duurt ongeveer 30 tot 45 minuten in een veilige en kundige bedding. Na de sessie vindt er een nabespreking plaats en ontvang je water of een kop thee om vrijgekomen toxines af te voeren. Een complete sessie inclusief voor- en nagesprek duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur.

Tijdens diepe ademhaling kunnen diverse sensaties optreden, zoals een droge mond, lichte duizeligheid, tintelingen, warmte, kou, beweging, emoties en zelfs spirituele ervaringen. Je zult merken dat je ademhaling zich aanpast gedurende de sessie. Hierin wordt volledig begeleid.

Hoeveel ademsessies je nodig hebt, verschilt per persoon. Over het algemeen zijn er ongeveer zes sessies nodig voordat de bewust verbonden adem helemaal eigen is geworden. Bovendien geeft een traject ruimte om alles naar het oppervlak te laten komen wat er bewust en onbewust speelt. Na dit traject heb je genoeg ervaring en kennis opgedaan om de ademtechniek in te bouwen in het dagelijks leven. Dit kan enorm helpen op de lange termijn bij het ervaren van meer vitaliteit, bewustzijn en ontspanning. Een 10-rittenkaart is ook beschikbaar, waarbij de 10e sessie gratis is.

Contact

  Healing 2 Remember

  kvk: 77281705