Skip to content Skip to footer

PSILOFLORA

Psiloflora is een baanbrekende stap voorwaarts in de wereld van psychedelische therapieën. Door psilocybine uit truffels te combineren met de mildere MAO-remmer Passiflora incarnata, wordt een unieke synergie gecreëerd die de voordelen van psychedelische ervaringen maximaliseert en tegelijkertijd de risico’s minimaliseert.

Passiflora incarnata, bekend om zijn therapeutische eigenschappen, biedt niet alleen een veiligere omgeving voor het verkennen van psychedelica, maar heeft ook bewezen effectief te zijn bij de behandeling van verschillende aandoeningen. Onderzoek toont aan dat het kan helpen bij het verminderen van symptomen van ADHD, nervositeit, Parkinson en epilepsie, waardoor het een waardevolle toevoeging is aan Psiloflora’s potentieel. Psiloflora opent de deur naar een scala aan mogelijkheden, van het verbeteren van zelfbewustzijn en persoonlijke groei tot het behandelen van psychiatrische aandoeningen. Het biedt hoop voor mensen die op zoek zijn naar alternatieve therapieën voor bijvoorbeeld depressie, angst en PTSS.

De psychedelische truffel: een verandering van bewustzijn

De truffel is een ondergronds groeiende zwam met bewustzijnsveranderende of hallucinerende eigenschappen. Truffels groeien onder de grond en zijn een bijproduct van de paddenstoelen die bovengronds groeien. Zowel paddo’s als truffels bevatten stoffen die de werking van de hersenen op een andere manier beïnvloeden. De belangrijkste actieve stoffen zijn psilocine en psilocybine, die zowel in paddo’s als truffels voorkomen. Deze stoffen veranderen de ervaring van de werkelijkheid, waarbij ruimte, tijd, omgeving, gevoelens en waarneming op een andere manier worden beleefd. De intensiteit van de effecten varieert afhankelijk van de soort en de specifieke truffel.

Een van de belangrijke voordelen van truffels is dat ze geen negatieve effecten hebben en niet verslavend zijn. Bij regelmatig gebruik neemt de werking af. Het is echter raadzaam truffels alleen te gebruiken als je je niet depressief of angstig voelt op die dag. Extreme negatieve emoties kunnen de geneeskrachtige werking van truffels blokkeren. De dag na de ceremonie ervaar je doorgaans weinig tot geen lichamelijke of geestelijke ongemakken, maar het kan zijn dat je ’s nachts intensiever droomt.

Het is belangrijk op te merken dat het tijdens of voor de ceremonie niet is toegestaan alcohol of andere verdovende middelen te gebruiken. Het wordt ook afgeraden om binnen 24 uur na het gebruik van truffels alcohol of cannabis te consumeren, omdat dit kan leiden tot een hernieuwde psychedelische ervaring. Ook roken of telefoongebruik wordt niet toegestaan tijdens de ceremonie.

 

Voor Wie Is PsiloFlora Bedoeld?

Plant en Truffelmedicijnen trekken vaak nieuwsgierige, moedige mensen aan die verdieping in hun leven zoeken en al de nodige persoonlijke ontwikkeling hebben doorgemaakt. Een PsiloFlora-ceremonie kan een verdere stap zijn in dit proces en veel betekenen voor mensen die worstelen met burn-out, stress, angsten, eenzaamheid, verslaving, negatief zelfbeeld, rouw, (liefdes)verdriet, depressie, gezondheidsproblemen, seksualiteit en intimiteit.

Wat Kun Je Verwachten?

Verwacht het onbekende…

Na het innemen van de truffels, raak je in een soort van droomtoestand – en begint jouw innerlijke reis. Wat je gaat zien en ervaren op reis door je onderbewuste, is niet te voorspellen en voor niemand hetzelfde. Je mag er tegelijkertijd op vertrouwen dat wat je te zien krijgt, zo moet zijn. Maar kan ik dit wel aan? No worries, je krijgt te zien wat je aan kunt op dat moment in jouw leven. En je krijgt nooit teveel.

Gedurende een psiloflora ceremonie kun je allerhande effecten en gevoelens ervaren. Overspoeld door liefde, verwondering over de mooiste kleuren en bijzondere vervormingen, onbegrip, tintelingen over je lichaam, overmand door emotie, herbeleving van ervaringen uit het verleden, verrast door inzichten, puzzelstukjes en antwoorden. Versneld of in slow motion. Intens, niet altijd logisch, maar altijd wat het moet zijn. 

Contra-indicaties

PsiloFlora is niet geschikt voor mensen met een extreem gevoel van depressie of angst, zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven, mensen die bepaalde medicijnen gebruiken, zoals amfetaminen, slaapmedicatie en antidepressiva, personen met aanleg voor psychoses, schizofrenie of manisch-depressiviteit, mensen met hartklachten of hoge bloeddruk, en mensen met een schimmelallergie.

Een PsiloFlora-ceremonie heeft overeenkomsten met een ayahuasca-ceremonie, maar PsiloFlora is over het algemeen milder in voorbereiding, gebruik en ervaring. Bij ayahuasca kunnen overgeven en diarree vaker voorkomen. Beide medicijnen bieden diepgaande en helende ervaringen. Tijdens een PsiloFlora-ceremonie is misselijkheid en overgeven echter zeldzaam.

Vrijheid: een reis naar bewustwording

Diep in ons onderbewustzijn liggen verdrongen, pijnlijke, angstige en teleurstellende ervaringen opgeslagen. PsiloFlora kan je eventueel confronteren met deze thema’s. De innerlijke reis zal zich in golven ontvouwen en brengt vaak een combinatie van magische eenheidsgevoelens, blijdschap en lachen, evenals het  inzicht in je blinde vlekken en pijnlijke ervaringen. Een PsiloFlora-reis brengt meestal zowel lichte als schaduwkanten aan het licht, wat diepere inzichten mogelijk maakt en heling kan bevorderen.

Vertrouwen en integratie van inzichten

Een open geest en een liefdevolle houding naar jezelf vergemakkelijken de langdurige aandacht voor je innerlijke wereld. Het is belangrijk om met vertrouwen naar lastige onderwerpen en blinde vlekken te kijken die je tijdens je innerlijke reis kunt tegenkomen. Richt je op lichamelijke sensaties om uit je denken te komen, en je ademhaling kan je helpen om door moeilijke of pijnlijke stukken heen te gaan.

Je echte reis begint in feite pas na afloop van de psilofloraceremonie. Wanneer alle inzichten indalen en je ze gaat integreren in jouw leven.

Het is belangrijk zo min mogelijk verwachtingen te hebben, want de passiebloem & truffels zijn geen wondermiddel dat direct geneest. Het opent wel de deur naar genezing en bewustwording, maar het is aan jou hoe je de inzichten in je leven integreert. Hiervoor biedt Véronique ook na de reis de juiste begeleiding bij je integratie.

Voeding en dieet

Voor een PsiloFlora-ceremonie is het essentieel om in de 3 dagen voor de ceremonie en de 2 dagen erna voedingsmiddelen met een hoog tyraminegehalte te vermijden. Dit omvat bepaalde fruitsoorten, groenten, kruiden, vlees, zuivel, zeevruchten, noten, brood, sojaproducten, dranken en snoep. Suikers moeten ook worden vermeden.

Voorbereiding op de ceremonie

Acht uur voor de ceremonie is het belangrijk om je laatste maaltijd te nuttigen en geen koffie te drinken. Water en kruidenthee (zonder zoethout, Sint-Janskruid en ginseng) zijn toegestaan. Stressvolle situaties dienen te worden vermeden, hoewel je normaal kunt werken.

Zorg voor voldoende slaap de nacht voor de ceremonie, neem pen en papier mee om na de reis aantekeningen te maken, draag comfortabele kleding en breng een krachtvoorwerp mee.

De ceremonie

Voorafgaand aan de ceremonie worden jij en de ruimte ritueel gereinigd met salie (smudge). Vervolgens wordt de intentie gedeeld en openen we Sacred Space.

Dan is het tijd voor inname van de passiebloem en truffels – die gemiddeld na een half uur hun werk gaan doen. In de tussentijd gaan we ademwerk inzetten om in het lichaam te zakken en de mind uit te schakelen.

Gedurende de ceremonie klinkt er muziek, die intenser kan worden ervaren. Alle zintuigen worden als het ware aangescherpt. Kom je vast te zitten in gedachten? Dan mag je altijd uitreiken naar Véronique, zij zal jou met onvoorwaardelijke liefde en steun door het proces begeleiden.

Vertrouwen en integratie van inzichten

Een open geest en een liefdevolle houding naar jezelf maken het gemakkelijker om langdurig in contact te blijven met je innerlijke wereld. Het is belangrijk om met vertrouwen naar lastige onderwerpen en blinde vlekken te kijken die je tijdens je innerlijke reis kunt tegenkomen. Focus op lichamelijke sensaties om uit je denken te komen, en je ademhaling kan je helpen om door moeilijke of pijnlijke momenten heen te gaan.

Nazorg

Na de ceremonie wordt fruit en soep aangeboden en is er ruimte voor nabespreking. Véronique bepaalt samen met jou wanneer je weer alert genoeg bent om naar huis te gaan. Nazorg kan telefonisch of per e-mail plaatsvinden, en indien nodig kan er na afloop een gesprek worden ingepland.

Wat kun je verwachten?

In deze video verteld Debbie je alles over haar evering met de PsiloFlora Ceremonie.

Veelgestelde vragen

Een PsiloFlora ceremonie ondersteunt innerlijke processen zoals trauma heling, verwerking van verlies en verdriet, zelfinzicht en groei in verschillende levensrollen. Het kan helpen bij het overwinnen van een burn-out of bore-out, het nemen van moeilijke beslissingen en persoonlijke ontwikkeling.

Ja, PsiloFlora is legaal in Nederland, in tegenstelling tot sommige andere plantmedicijnen.

In de meeste gevallen is deelname veilig, maar er zijn uitzonderingen. Voor deelname is een intake en eerlijke beantwoording van gezondheids- en medicijngebruiksvragen vereist. Absolute no-go’s zijn bekend en bij twijfel kan contact met een arts worden aanbevolen.

Nee, PsiloFlora is niet verslavend en onderzoeken tonen geen verslavende effecten aan.

Maximaal 5 deelnemers zijn toegestaan bij een groepsceremonie, met een minimum van 3 deelnemers.

Een Bad Trip is niks anders dan het terecht komen in donkere ervaringen/schaduwkanten van jezelf. Voorafgaand en tijdens de ceremonie krijg je begeleiding in het hoe om te gaan met dergelijke processen. Wetende dat deze heling kunnen bieden met de juiste mindset en setting.

Het zetten van een intentie voor een ceremonie kan richting geven aan je innerlijke reis. Loslaten van verwachtingen is echter essentieel, omdat PsiloFlora je kan geven wat nodig is.

Hoewel je veilig kunt rijden na een ceremonie als je goed geland bent, wordt aangeraden om je te laten brengen en halen. Ceremonies vergen inspanning en vermoeidheid kan optreden. Het vermijden van autorijden na een ceremonie wordt aanbevolen.

Het meest optimale effect bij een volgende PsiloFlora-ceremonie zou zijn als er minstens 3 maanden tussen de eerste en de volgende ceremonie zit.

 

In totaal duurt de ceremonie circa 8 a 9 uur. Waarbij de daadwerkelijke reis ongeveer vier a vijf uur duurt. Na afloop is er ruimte om inzichten en ervaringen te delen, mocht je hier behoefte aan hebben uiteraard. Als je uit jouw reis komt, eten we samen een lichte maaltijd. Eenmaal ‘geland’ en helder genoeg, mag je naar huis. Waar jouw reis in feite verder gaat – en je alle opgedane ervaringen kunt gaan integreren in je leven.

Contact

    Healing 2 Remember

    Als je meer vragen hebt of geïnteresseerd bent in Psiloflora, aarzel dan niet om contact op te nemen voor meer informatie en begeleiding.

    kvk: 77281705